tisdag 6 mars 2012

Framgång, till vilket pris?

Hittade detta klipp på youtube om att bli framgångsrik. Titta på de och lyssna på texten i videon.

Även om detta klipp kan verka extremt så har den ändå en stor poäng. Det krävs massa timmar av träning för att bli framgångsrik. Studier har visat att det krävs minst 10 000 timmar av nötande på en sak för att bli expert på det. För att uppnå dessa timmar gäller det 3 timmars effektiv träning varje dag, året runt i 10 år.

Många människor vill bli framgångsrika men är inte beredda att offra det som verkligen krävs för att bli det. Man måste prioritera bort TV-program, fester m.m. för att kunna träna på det man vill bli bäst på.

Man kan tycka att alla idrott- och musikstjärnor lever ett glassigt liv men de har inte nått dit de är idag utan att ha fått offra en massa tid innan för att bli duktiga och bygga upp ett ryckte (detta gäller dock inte idol deltagarna som blir kända över en natt). Beatles gjorde bland annat sina 10 000 timmar innan de blev kända genom att åka runt nätterna igenom och spelade på massa småklubbar i London. Visst fick de ett glassigt liv senare men ingen tänker på alla de timmar, dagar, månader och år av träning som de fick lägga ner för att bli så stora som de blev.

Så om du är lika villig att bli framgångsrik på något som du är villig andas för att inte dö, kommer du förr eller senare att lyckas!

Inga kommentarer: