tisdag 14 februari 2012

LCHF till barn?

Satt och kollade på kvällsöppet igår kväll på 4:an där diskussionen handlade om LCHF och om man ska ge detta till sina barn, vilket får mig att må lite dåligt. Visst håller jag med om att allt ska vara så naturligt som möjligt och man inte ska äta massa light produkter och försöka köpa ekologiskt så mycket som det går, men att utesluta livsmedel som potatis, pasta, ris, mjöl m.m. till sina barn är bara sjukt.
Vuxna får göra precis som de vill med sina liv, men att barnen ska följa LCHF där risker med denna kost kan göra att barnen inte växer i längd och hjärnan har svårare att utvecklas. Studier har även visat att barn som får i sig för mycket protein har lättare att bli tjocka i vuxen ålder.

Bland debattörerna på "ja till LCHF" sidan sitter även Katrin Zytomierska, vad hon gör där bland alla forskare och hälsorådgivare vet nog ingen, men hon är nog den som har mest tunnelseende av dem alla. Bara gå in och kolla på hennes blogg så får ni se hur hon får tonårs tjejer att börja med LCHF och dricka skräpdrycken celsius (som hon lär vara sponsrad av). Exempel är en kommentar från en tjej som skriver "Jag bara känner hur kilorna rasar när jag dricker den", hallå!!! vakna upp och inse att det är inte så enkelt att kilorna bara försvinner bara man dricker en dryck med massa kemikalier i!

Inga kommentarer: